EFT Tapping – Saanko suositella vähän humpuukia?

Oman onnellisuuden edistäminen on mitä suurimmassa määrin itsetutkiskelua ja omien tunteiden hyväksymistä.

Tulen tässä blogissa kirjoittamaan paljon tunteista, ja erilaisista tavoista suhtautua niihin. Pelkästä teoreettisesta ymmärryksestä yksinään on kuitenkin vain rajallisesti hyötyä. Vasta kun asia muuttuu omakohtaiseksi kokemukseksi – oivallukseksi – muuttuu teoria käytännöksi.

Tätä silmällä pitäen tulen lähiaikoina esittelemään muutaman tekniikan, jotka ovat:
1) Helpottaneet oloani kriisien yhteydessä
2) Tuoneet minulle monia onnellisuuden kokemista edistäviä oivalluksia.

EFT Tapping

Ensimmäisenä on vuorossa ns. EFT Tapping (Emotional Freedom Technique), koska tekniikka on parhaillaan erittäin ajankohtainen. Huomenna (maanantai 22.2.2016) on alkamassa Tapping World Summit 2016, joka on erinomainen tapa päästä tutustumaan Tappingiin. Kymmenen päivää kestävä nettiseminaari on katsottavissa täysin ilmaiseksi. Tappingin ja tapahtuman suosiosta kertoo se, että viime vuoden seminaaria seurasi yli 500 000 katsojaa ympäri maailman.

Ensisilmäyksellä EFT Tapping on pahinta hihhulisekoilua ikinä. Älä anna tämän häiritä: asiaan voi suhtautua terveellä skeptisyydellä.

Myös oma suhtautumiseni asiaan saattaa kuulostaa omituiselta. Olen nimittäin melko vakuuttunut, että taustalla oleva ajatus EFT:n toimintaperiaatteesta on silkkaa humpuukia (energiapsykologiaa, energiavirtoja, pseudotiedettä yms.). Miksi sitten suosittelen tätä kenellekään? Koska vaikka toimintaperiaate on aivan yläpilveä, se ei estä EFT:tä toimimasta jollain muulla tavalla. Rohkenen suositella tätä, koska omiin tarpeisiini Tapping on toiminut toistuvasti aivan erinomaisen hyvin.

Mistä EFT Tappingissä on kyse?

Tapping on tekniikka, jossa yhdistyy kognitiivinen psykologia ja akupunktiopisteiden naputtelu. Kuulostaa hullulta. Tiedän.

En itsekään usko meridiaaneihin ja akupisteisiin. En ole vielä törmännyt yhteenkään kliiniseen tutkimukseen, jossa Tappingillä olisi saatu parempia tuloksia kuin vastaavalla kognitiivisella terapialla yksinään. Oma kokemukseni on tältä osin ristiriidassa tutkimusten kanssa.

Koska Tappingin taustalla on kognitiivinen psykologia, olen välillä lähestynyt asiaa pelkästään sen kautta. Useammin kuin kerran on kuitenkin käynyt niin, että tutkiessani tunteitani ja ajatuksiani kognitiivisen psykologian keinoin, olen ajautunut umpikujaan. En ole saanut selvää mitä oikeastaan tunnen, tai mikä ajatus negatiivisen tunteen taustalla on. Kun en ole saanut perinteisen psykologian avulla ratkaisua asiaan, olen ottanut mukaan naputtelun. Ja kappas vaan – yhtäkkiä olen alkanut vaistomaisesti itkeä tai huomannut, että hetkinen, taustallahan on tämä aivan toinen ajatus, jota en ollut uskaltanut nähdä ennen kuin aloin naputtelemaan.

Aivan erityisen hyvin Tapping on toiminut tilanteissa, joissa minua on vaivannut jokin epämääräinen paha olo. Tällaista tilannetta voi olla vaikea lähteä purkamaan psykologian keinoin. Tappingin tapauksessa tämä ei ole mikään ongelma. Tällöin voi aivan hyvin lähteä naputtelemaan sitä, että “minulla on paha olla” tai “en tiedä mikä minua häiritsee”. Ja kun tuota on tehnyt kierroksen tai pari, niin lähes aina alkaa hahmottua, että mistä se kenkä ihan oikeasti puristaa.

Naputtelu ja onnellisuus

Psykologian näkökulmasta Tappingin taustalla on asioiden hyväksyminen. Kun asioiden todellisen tilan hyväksyy, ahdistava tunne helpottaa. Oman onnellisuuden edistämisessä tämä on yksi avainkokemuksista, joka kaikkien olisi hyvä päästä omakohtaisesti kokemaan. Juuri tämän kokemuksen saamiseksi suosittelen lämpimästi kokeilemaan Tappingiä. Ja paras tapa tämän humpuukin opiskeluun on Tapping World Summit -seminaari.

Seminaarissa käytettävä kieli on pääosin melko helposti ymmärrettävää englantia. Mikäli kuitenkin kieli on esteenä, tappingiin voi tutustua Nick Ortnerin suomeksikin käännetystä kirjasta Tapping Solution – Vallankumouksellinen stressinhoitomenetelmä, joka löytyy myös pääkaupunkiseudun kirjastoista.

Ja tässä vielä lopuksi uudestaan linkki seminariin: Tapping World Summit 2016.

Facebook

comments

Kommentoi artikkelia