Tallinnan kahviloita ja ravintoloita

Minulta kysytään niin usein suosituksia Tallinnan kahviloista ja ravintoloista, että päätin tehdä nettisivun omista lemppareistani.

The Best Restaurants of Estonia -tarrat

Ennen omia suosikkejani kerron yksinkertaisen vinkin: Flavours of Estonia pitää listaa Viron parhaista ravintoloista. Jos näet ravintolan ovella seuraavanlaisen tarran, voit odottaa saavasi laatua:

best         This is one of The 50 Best Restaurants of Estonia 2015

Aikaisempien vuosien 50 Best Restaurants of Estonia -tarroja näkee edelleen, ja nekin ovat melko luotettavia laadun takeita. Olen kokeillut todella monta tämän tunnustuksen saanutta ravintolaa, enkä ole vielä kertaakaan pettynyt, vaikka tarra olisi ollut muutaman vuoden takaa.

Ja sitten henkilökohtaiset suosikit…

Vanhassa kaupungissa:

Ribe

Ribe on omaan makuuni yksi parhaista Tallinnan ravintoloista – sekä ruoaltaan että tunnelmaltaan. Kolmen ruokalajin menu viineineen on jäänyt mieleen yhtenä elämäni hienoimmista ruokaelämyksistä. Menu 29 € + viinit 17 €. Suosittelen nimenomaan tuota menu + viinit komboa, koska niiden yhdistelmät on todellakin mietitty.

http://www.ribe.ee/

African Kitchen

Afrikkalainen ravintola, jonka hinta-laatu -suhde on enemmän kuin kohdallaan. African Kitchen on hyvä tapa tutustua afrikkalaiseen ruokaan. Annokset eivät ole erikoisuutta tavoittelevia, vaan kaikessa yksinkertaisuudessaan todella hyviä.

Palvelu voi olla ajoittain hidasta. Kunhan ei ole kiire, niin African Kitchenissä kyllä viihtyy pitempäänkin.

http://www.africankitchen.ee/indexEng.html

Silk Sushi

Silkin nettisivujen mukaan tarjolla on “Best Sushi in the Heart of Tallinn”. Olen samaa mieltä.

Silkin merileväsalaatti on todella hyvä. Maki-osastolta löytyy erikoisuuksia kuten krõbeda lõhenahaga maki (kyllä, lohennahkaa), merilevämaki ja sienimaki. Kaikki ovat todella hyviä. Myös erilaiset sulatejuustoa sisältävät makit on erinomaisia, jos siitä tyylistä tykkää.

Silkillä on monta toimipistettä. Keskustasta löytyy yksi baarityyppinen Viru Keskuksesta, ja paljon viihtyisämpi vanhasta kaupungista aivan Raatihuoneentorin läheltä (Kullassepa tänav). Suosittelemme jälkimmäistä.

http://silk.ee/en/

Bocca

Gourmet ruokaa järkevään hintaan.

http://www.bocca.ee

Gloria Veinikelder

Hienostunut ja omaperäinen. Gloriasta saa gourmet ruokaa gourmet hintaan. Omasta mielestä Tallinnassa on ehkä järkevämpää suosia ravintoloita, joissa hinta-laatu -suhde on parempi. Kallista ja hyvää saa muualtakin – edullista super-hyvää on tarjolla harvemmin. Gloria on joka tapauksessa erittäin arvostettu, ja omaperäisyyden sekä laadun puolesta ansaitsee paikkansa tällä listalla.

http://www.gloria.ee/

Tallinnan keskustassa:

Alla olevat kahvilat/ravintolat ovat vanhan kaupungin ulkopuolella, mutta silti hyvin lähellä – aivan kävelyetäisyydellä.

Kohvik Komeet

Tunnelmaltaan selkeästi enemmän kahvila kuin ravintola, mutta listalta löytyy todella hyvää ruokaa – jopa yksi vegaaniruoka, joka on erinomainen. Kahvilana aivan mahtava: hyvää kahvia ja teetä, leivoksia, kakkuja yms.

Komeet löytyy Solaris -keskuksen yläkerrasta, oopperataloa vastapäätä. Kahvilan alemmassa kerroksessa sisätilat ja yläkerrassa kesäisin kattoterassi.

http://www.kohvikkomeet.ee/

Sfäär

Sfäär on Tallinnalle tyypillinen kahvila-ravintola, jossa on panostettu kulinaristisiin nautintoihin. Samassa tilassa on myös kauppa, josta löytyy hyviä viiniä ja laadukkaita vaatebrändejä. Vaatteista tsekkaa esim. Reval Denim Guild.

Forellisalaatti ei ole kovin iso, mutta järjettömän hyvä. Erinomainen esimerkki makuelämyksistä, joita Tallinnalaiset kokit osaavat taikoa pienestä määrästä laadukkaita raaka-aineita.

Jälkiruoista Sfäärin pavlova on taivas. Sitä ei ole ihan aina tarjolla, mutta jos sattuu olemaan, niin ota se. Sfääristä saa myös sifonikahvia, joka on Tallinnassa melko harvinaista (ikäänkuin se Helsingissä olisi jotenkin tavallista…).

http://www.sfaar.ee/resto/en/

Kadriorg – ja siellä suunnalla:

Salt

Kannattaa tehdä pöytävaraus ja syödä hitaasti nauttien

http://www.saltrestoran.ee/

Gourmet Coffee

Kahviin on todella panostettu. Muutenkin mainio tarjonta.

http://gourmetcoffee.ee/

Villa Thai

Villa Thain ruokalistalta löytyy sekä intialaista että thai ruokaa – molemmat ovat erinomaisia. Koska ravintola on ydinkeskustan ulkopuolella, on hintataso myös edullisempi. Villa Thain ruoka on ajoittain melkoinen kokemus, ja edullisten hintojen ansiosta hinta-laatu -suhde on todella kohdallaan.

http://villathai.ee/restaurant/?lang=en

Muualla keskustan tietämillä:

Kolm sibulat

Kolm sibulat sijaitsee kilometrin verran vanhasta kaupungista länteen. Se on matkan arvoinen. Harvasta ravintolasta saa näin mielenkiintoisia makuelämyksiä. Joistain annoksista saattaa löytää sushin ja japanilaisen ruoan vivahteita. Ruoat eivät siis ole japanilaisia eikä varsinkaan sushia, mutta kokit ovat selvästi ottaneet oppia myös japanilaisesta ruokakulttuurista. Saattaa kuulostaa erikoiselta, mutta toimii.

http://kolmsibulat.eu/index.php?page=3